27 de novembre 2007

Korg KAOSSILATOR

El furor que causa la música electrònica, sumat a l’objectiu de la indústria d’acostar la “creació musical” a tothom, duen la tecnologia a uns extrems ben particulars.

Korg KAOSSILATOR, és el nom de la criatura. Si no és el sintetitzador autònom més petit del món, s’hi acosta. Tan petit com el seu germà KAOS PAD. Fa 106x129x29mm i, sense les quatre piles AA, pesa només 154g, però sona com qualsevol Korg.

Ells, els de Korg, diuen:

Este innovador instrumento musical es apto para ser tocado por cualquier persona sin conocimientos musicales previos.

Això, que no acaba de ser veritat, crec que rebaixaria aquest gadget realment innovador a la categoria de CasioTone. Sona molt millor que els ja mítics miniteclats de Casio amb els que alguns hem passat llargues tardes de diumenge, provant de fer sonar alguna melodia agradable en aquella capça de sons.

Més que un "sintetizador por frases", com el qualifica Korg, es podria dir que és un orgue per frases. Disposes de 100 sons preprogramats que no pots modificar com en els sintetitzadors convencionals.

Podeu observar les capacitats d’aquest nan musical en el següent vídeo.

I en aquest, queda demostrat que “qualsevol persona sense coneixements musicals previs” no pot tocar aquest “innovador instrument musical”, si més no, obtenint resultats mínimament agradables a l’oïda.

Suposo que amb entrenament, deu ser possible tocar una melodia decent. A mi em fa pensar vagament en el Theremin. Us en recordeu? Aquest és una mica més portàtil i avançat tecnològicament. Pots fer tocar percussió, trompetes, flautes, però encara no he sentit ningú capaç de fer això:

És o no captivador aquest so del “fantasma de la tele”? A més, tot i que l’acompanyament és força fluixet (i no parlo de volum) el Clar de Lluna de Debussy, és una peça que inspira tota la màgia que desprèn aquest instrument d’aire. Quin curiós vall de mans per fer sonar aquesta antigalla dels anys trenta, el primer instrument elèctric.

4 comentaris:

Sigorgik ha dit...

Estic d'acord que no qualsevol persona pot fer anar el nou artilugi! Quin mal d'orelles! Les màquines de l'altre dia segur que ho farien molt millor.

PD: Quin instrument és aquest que fas anar amb els dits i és invisible?

Sigorgik ha dit...

ara l'he vist!però no l'entenc... :((

David ha dit...

L'instrument funciona amb la alteració dels camps electromagnètics que causen les nostres mans al acostar-se o allunyar-se a les antenes que capten les senyals: una per al volum, la horitzontal, i una altra per al to, la vertical.

Tota aquesta explicació, però, trenca l'encant d'aquest instrument gairebé màgic, que sembla que s'hagi de tocar només amb el cor, o amb l'ànima o el pensament.

Però crec que tot plegat és molt més difícil, i deu fer falta un bon entrenament.

Si et encara et pica la curiositat, pots veure aquest vídeo, no se sent molt bé l'explicació, però mostra les bases del funcionament del Theremin.

A que és impressionant?

Sigorgik ha dit...

Gràcies per l'aclariment! Serà veritat que desprenem energia pels dits?

1 abraçada!