H4 SuperMINI d’Holophone: capturant el pensament de Less Paul

DMN Newswire--2007-10-15-- (article original)
Va ser un dels primers en experimentar amb l’enregistrament multi-pista i va desenvolupar la taula de mescles analògica i la guitarra elèctrica. Les Paul ha revolucionat el món de l’àudio. Els coneixements d’aquest gegant de la indústria han estat capturats durant la convenció de l’AES d’enguany amb l’H4 SuperMINI d’Holophone, el primer micròfon surround que pot anar muntat en una càmera.

La primera d’una sèrie d’entrevistes per al futur documental Adventures in the History of Audio, ha portat a Les Paul i al director del documental, Frank Serafine, un destacat dissenyador de so, a l’estand de Holophone a l’AES 2007, per parlar sobre la contribució de Paul a la indústria de l’àudio i sobre el futur de l’enregistrament de so. Adventures in the History of Audio, fa una crònica des dels inicis de l’enregistrament de so a la segona guerra mundial, fins al present, a través d’entrevistes amb fabricants i inventors. Serafine va enregistrar tota l’entrevista en 5.1, amb l’H4 SuperMINI i una càmera Sony HDV-V1. Per capturar el diàleg, Serafine va fer servir un micròfon de canó connectat a l’entrada de micròfon (XLR) del canal central auxiliar.

“Vaig pensar que el més adequat seria enregistrar algú que ha tingut tanta influència en la grabació d’àudio fent servir tecnologia d’última generació”, explica Frank Serafine. “L’H4 SuperMINI m’ha permès, amb un muntatge ràpid, obtenir un entregistrament acurat. Tinc previst de fers servir l’H4 SuperMINI en futures entrevistes per aquest documental”.